19 Aralık 2017 Salı

AdSense reklam yerleşimi nasıl yapılmalı?

Reklam yerleşimi nasıl yapılmalı?
Reklam yerleşimi nasıl yapılmalı?
AdSense başvurusu ayrı bir dert, onay alması ayrı, yerleşimi ise apayrı bir dert. Aslında değil... Yani bizden istenenler, adım adım uygulanırsa bu tür teknik konular aslında o kadar zor değil. Şimdi gelelim sorularımıza; AdSense reklam yerleşimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Web sitemize, blogumuza en fazla kaç tane AdSense reklamı ekleyebiliriz?

Dostlarım, bu tür teknik konularda birden fazla kaynağa başvurarak en doğru bilgiyi edinmeye çalışın. Aksi taktirde yanlış yönlendirmelerle web sitelerinize ya da bloglarınıza zarar verebilirsiniz. (Daha sonra bahsedeceğim, SEO ile ilgili ipuçlar içeren yazılarımda bu konuyla ilgili detaylı örnekler vereceğim). Şimdi gelelim AdSense reklamlarına...

İlk olarak sayıdan bahsetmek istiyorum, AdSense reklam sayısından. Blogumuza, web sitemize kaç tane AdSense reklam eklentisi eklemeliyiz? Kaç tane banner reklam yer almalı blogumuzda?

Bu soruların bir yanıtı yok. Aslında sayı ile ilgili bir sınırlama yok. Yani en fazla 5 tane ya da 10 tane AdSense eklentisi ekleyebiliyormuşuz gibi bir şey söz konusu değil. Blogunuza ya da web sitenize dilediğiniz kadar AdSense reklam eklentisi yerleştirebilirsiniz, ama...

Asıl sorun reklam yerleşiminde!


Örneğin benim blogumda bir tane AdSense eklentisi yer alıyor. Başka bir blogda 10, bir başkasında ise 5. Önemli olan reklam sayısının fazla olması değil, ne kadar doğru yerleştirildiğidir.

AdSense ekibi de sayıya pek takılmaz. Reklam konusunda onların özellikle belirttiği ise yaptırımda bulunmamamız. Yani ziyaretçileri reklamlara tıklamaya mecbur bırakmamalıyız. Mesela pop-up reklamlar gibi...


Peki reklam yerleşimi nasıl olmalı?


Reklam yerleşimi konusunda biraz akıllıca hareket etmek gerekir. Bir kaç kuruş fazla kazanmak için siteyi reklamlarla donatmak yerine, etkili bir kaç alana bir iki tane reklam eklemek yeterli olacaktır. Ziyaretçilerimizi rahatsız etmek istemeyiz değil mi?

Kendi blogumdan örnek vermek gerekirse, sidebar kısmında bir adet AdSense reklam eklentisi yer alıyor. Bu eklenti sticky yani yapışkan bir eklenti. Sayfa ile birlikte hareket ediyor ve sürekli göz önünde bulunuyor. Bu eklenti mesela yazıların içerisine eklenen reklamlardan daha iyi bence. En azından kimseyi rahatsız etmiyor. Bu ve buna benzer yollarla reklamları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Reklam engelleyicilerden haberiniz vardır!


AdBlock adlı reklam engelleyici bir eklentiden bahsetmiştim daha önce. Bu ve buna benzer eklentilerle reklamlardan kurtulabiliyoruz. Ama AdSense yayıncıları yani bizler için pek hoş olamayan bir durum bu. Gerçi AdBlock engelleyici kodlar mevcut ama reklam yerleşiminde akıllıca davranırsak bu durumdan pek etkilenmeyiz. Çünkü ziyaretçiler rahatsız olmadıkları taktirde bu eklentiyi kullanmak zorunda kalmayacaklardır. Çünkü kendimden biliyorum 😊

AdSense reklam yerleşimi ve "reklam sayısı" ile ilgili söyleyeceklerim bu kadardı. Umarım anlatabilmişimdir. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Write komentar